hvad er træ briketter og hvorfor er det bedre at fyre med træbriketter frem for almindeligt brænde?Den danske vinter er ikke altid vellidt blandt landets indbyggere. De lange mørke vinterdage med slud, blæst og frost kan gøre en hverdag træg og kedelig.

Der er dog imidlertid én ting, der kan virke trøstende midt i det mørke vintervirvar, nemlig hyggen ved at blive inden døre i et varmt og behageligt hus. Og hvad er bedre end lystige flammer dansende i pejsen og den gode varme fra stuens brændeovn?

Måske kan du følge denne tanke, men lader din brændeovn stå i halvgammel aske, fordi du ikke har tid til at samle, hugge og tørre brænde, der skal til for at skabe hygge og varme i huset. Men fortvivl ikke! Briketter til fyring i brændeovn og fyr er den perfekte løsning til dig, der ikke gemmer en brændehugger i maven, men som ønsker at varme huset op og forvandle vinterdepression til vinterhygge.

Desuden er et godt argument for at anvende briketter som brændsel, at det reducerer din varmeregning markant, da træbriketter er billigere i forhold til andet brændsel, og har derudover en ret høj brændværdi.

Briketter som biobrændsel

Briketter kan være fremstillet af forskellige materiale, hvor de mest almindelige er tørv, halm, flis, savsmuld og almindeligt træ. Fælles for dem er, at de alle er naturlige ressourcer, og træbriketter er dermed en vedvarende varmeenergikilde, som vi kan blive ved med at producerer efter behov.

Træbriketterne består af træ som faktisk er komprimeret mere tæt end naturligt træ er. Derudover er det mere tørt end det mest andet brænde, og de to ting er med til at gøre at brændværdien er betydeligt højere i briketterne frem for andre typer af træ. Sammenligner man f.eks. en palle briketter med en palle bøgebrænde, så er der ikke den store forskel i pris, men du får generelt mere varme for pengene, hvis du køber træbriketterne.

Biobrændsel bliver en mere og mere populær måde til opvarmning af huse, fordi det dels er en mere miljørigtig, og dels en mere økonomisk korrekt måde at fyre på end fx el og olie. Har du et biobrændselsanlæg, en brændeovn eller pejs, kan du med fordel bruge briketter som en effektiv og billig måde at fyre op.
træpiller eller briketter, hvad skal jeg vælge at fyre op med når jeg skal få varme til mit hjem, pejs eller fyr kilde: brikettertilbud.dk

Gode råd til fyring med briketter

Du kan med fordel købe et lager af briketter, så du ikke skal bekymre dig om at de slipper op i løbet af den lange vinter. Når du opbevarer dine briketter er det dog vigtigt at du enten placerer dem inden døre eller under tag. Opbevares de udenfor risikerer briketterne at blive fugtige eller våde, og de mister således noget af deres brændværdi, eller ender i værste fald med at blive helt ødelagt. Fordelen ved træbriketter frem for f.eks. almindelige brænde eller træpiller, er at de fylder betydelig mindre da de kan pakkes meget mere tæt. Derfor kan man ofte købe et større lager ind i starten af efteråret hvor priserne oftest er billigst, frem for at konstant skal ud og købe nyt brænde hos online forhandlere som f.eks. brikettertilbud.dk. Briketter Tilbud er en informations side om briketter og brændsel, med gode tilbud og guides til håndtering af dit brænde.

Eksempel på de almindelige ruf savsmuldsbriketter der anvendes i stor stil her i Danmark i private brændeovne

Når du vælger at tænde op med træ briketter, kan det ofte være en god ide at opdele de første 2 i mindre dele således at ilden lettere kan få fat og du får hurtigere gang i pejsen. Imens du får startet ovnen, er det også et godt tip at åbne op for luften så længe der er gule flammer, sådan kan du nemlig sikre dig en ren forbrænding. Det er vigtigt at ens forbrænding køre så rent som muligt da du for det første for mere brændværdi ud af dit brænde men forurener også mindre, og gør at dit fyr eller pejs ikke skal renses så ofte. Dette alene, er en af af grundene til at mange skifter over til denne type af kvalitets brænde, som f.eks. RUF savsmudsbriketter.

Som det ser ud lige nu, så tyder det lidt på at vi får en rigtig kold vinter. Se f.eks. denne her artikel fra Ekstrabladet, hvor de skriver at alt tyder på en ekstra kold vinter her i år. Derfor kan det være en rigtig god at få fyldt sit lager med brændsel allerede nu, mens de forskellige forhandlere stadig har masser på laget, og til en fornuftig pris. Har du brug for mere information, så har vi en artikel om brugen af briketterne her

eksempler på et par billig træbriketter i god kvalitet.Der er mange fordele ved at fyre med disse typer af træbriketter, hvor de største og vigtigste er ting som økonomi og miljø. Da disse ofte indeholder en langt mindre mængde af vand end almindeligt brænde har de ofte en høj brændværdi så du skal ikke bruge samme mængde for at varme dit hjem om som hvis du f.eks. bruger almindeligt Ask eller Birk til opvarmning. I forhold til at varme med el eller gas/olie udleder træ mindre Co2 og du forurener dermed mindre end hvis du havde benyttet dig af en af disse metoder til opvarmning så vil man det bedste for miljøet er træ noget som man bør overveje. Derudover er billige briketter den nemme og hurtige løsning, når du skal fyre op i brændeovnen. Som bonus vil du opleve mindre aske, og derudover en længere brændetid med træbriketter, end ved brug af almindelige brænde.

Til sidst skal det nævnes, at briketter som oftest forbindes med opvarmning af huse, men også findes som grillbriketter, der kan erstatte kul i sommergrillen. Denne artikel har forhåbentligt givet dig en idé om træbriketter og deres funktion, men ønsker du mere uddybende information om forskellige typer og priser, kan du kontakte leverandører af briketter, der kan svare dig på mere specifikke spørgsmål.

Se mere om briketter og brænde her på
Briketter Tilbud
brikettertilbud.dk