Opvarmning med brænde, er en hyggelig form for varmekilde. Lyden og duften af brændende træ, giver en hel speciel hyggelig stemning. Man spare også en masse penge ved at opvarme sit hus ved hjælp af brænde. Brændet leveres savet og kløvet på Sjælland til markedets måske bedste priser. 

Før man vælger eg, ask, bøg, gran, birk eller blandet løv er det vigtigt at man har gjort sig klar hvilken type fyring man har brug for. Egetræer, asketræer og bøgetræer vokser langsommere end f. eks. grantræer, birketræer og løvtræer, der vokser meget langsommere. Træer til brænde der vokser langsomt, er længere tid om afgive varmen, da der er tættere mellem åreringene.

Kvalibrænde leverer mange forskellige former for pejsebrænde. Fælles for alle træsorter er at de har en rigtig god kvalitet til en billig og overskuelig pris. Der er ikke noget bedre en lyden af den knitrende ild i pejsen, fra vores bedste pejsebrænde. Pejsebrænde er en billig måde at få varmet huset op på, og så er den er miljøvenlig. Vi har kun den bedste kvalitet på markedet og ønsker kun tilfredse kunder. Selvom vi sælger billig brænde, går vi ikke på kompromis med kvalitet eller kundeservice.

Læs mere: Billig brænde i høj kvalitet

Eg – klar til pejsen

Brænde fremstillet af egetræ er noget af det bedste brænde man kan få. Eg er en tung træsort, hvilket gør egebrænde yderst velegnet som pejsebrænde. Da egetræ er en langsomt voksende træsort, er det den primære årsag til, at egetræ udvikler sig til en tung træsort. Træer der er langsomt voksende har kun kort mellem åre ringene og det giver et meget kompakt kernetræ. Det brænder derfor langsomt og med stor varmeintensitet.

Når man vælger egebrænde skal man købe sit brænde i god tid, da eg pejsebrænde er længere tid om at tørre i forhold til andre træsorter.

Savet og kløvet i 28-30 cm længde, som er standardlængden for pejse- og brændeovne. Der kan dog forekomme stykker på 25 eller 32 cm.

Ask – Høj kvalitet og brændeværdi

Lige som med Eg, så er ask blandt det bedste brænde man kan få. Ask er også en ret tung træ sort, og derfor er askebrænde meget velegnet som pejse brænde. Da asketræ er yderst velegnet til pejsebrænde, er det en af de brændetyper som vi sælge mest af.
Askebrænde skal man købe i god tid, da ask pejsebrænde er længere tid om at tørre i forhold til andre træsorter.

Bøgetræ – perfekt som bøgebrænde

Bøgetræ som pejsebrænde, er en rigtig god brænde varmekilde. Bøg er en tung træsort, der gør at bøgebrænde er bedre som brænde, som skal brænde i lidt længere tid end de lette typer pejsebrænde. Bøgetræ er en langsomt voksende træsort, og det er det den årsagen til, at bøgetræ udvikler sig til en lidt tungere træsort. De træer der har kort mellem åreringene, giver et mere kompakt kernetræ. Det brænder derfor meget langsommere end de lette træsorter og med større varmeintensitet. Bøgetræ er yderst velegnet til pejsebrænde, og anbefales hvor der ikke skal påfyldes brændsel så ofte.

Bøgebrænde skal købes i god tid, da bøg pejsebrænde er længere tid om at tørre i forhold til lettere træsorter.

Grand – mest for hyggens skyld

Brænde fremstillet af grantræ er noget af det bedste brænde man kan få til at tænde op med eller hvis man bare skal have hurtig hygge i brændeovnen. Gran er en let træsort, hvilket gør granbrænde yderst velegnet til at tænde op med i pejsen. Da gran er en hurtigt voksende træsort, er det den primære årsag til, at grantræ udvikler sig til en let træsort. Hurtigt voksende træer har langt mellem åreringene og det giver et mere let kernetræ. Det brænder derfor hutigt og med stor varmeintensitet. Grantræ er yderst velegnet til pejsebrænde som optænding, og er det vi sælge mest af sammen med en tungere træsort.

Brænde af gran er hurtigere om at tørre i forhold til andre træsorter.

Birk – den gode mellemvej

Birkebrænde er ikke helt så hårdt som bøg og eg, og har derfor ikke helt så lang en brænde tid. Birk har kun ca. 88% af bøgetræs varmeenergi. Der er altså en lille forskel i effektiviteten til fordel for andre brændetyper, men birkebrænde er stadig et rigtig godt materiale, som har andre gode egenskaber.
 
De fleste anvender birkebrænde til pejse, da det er en flot træsort, som samtidig dufter rigtig godt, hvilket gør oplevelsen af en pejs endnu bedre. Birk springer ikke som man ser det med de lidt hårdere træsorter. Derfor er det også meget sikrere at bruge birkebrænde, når der er tale om et åbent ildsted.

Som du kan se, så er det ikke helt lige meget hvilke typer af træ man vælger at bruge som pejse brænde. Både når vi snakker brændeværdier men også pris. F.eks. er der stor forskel på om du varmer op med bøgebrænde frem for gran.