Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Billige briketter hos kvalibrænde

By Posted on No tags 0

Info om Kvalibrænde – webshop med salg af brænde, træbriketter og træpiller

Brug for brænde i høj kvalitet? Så er du kommet det helt rigtige sted. Vi er en af landets førende forhandlere inden for briketter og brænde til lave priser og altid gode tilbud. Altid kvalitetsvarer på lager til den helt rigtige pris. Nu også med mulighed for nabolevering. Lad os tage et lille kig på et par af de mere populære produkter som vi tilbyder inde på kvalibrænde.

Besøg deres webshop herpå http://kvalibrænde.dk

Ovntørret bøgebrænde

Et af vores mest populære produkter er ovntørret bøgebrænde. Til forskel fra lufttørret bøg, er det klar til brug med det samme, og er noget af det træ, som har den højeste brændeværdi. Det betyder groft sagt, at du får mere varme når du fyrer med ovntørret bøgebrænde i forhold til hvis du f.eks. fyrer med grand eller birk.
Dette er også en af grundene til af bøgebrænde er noget af det mest populære træ inden for brændsel. Og samtidigt fordi prisen er rigtig god, sammenlignet med den mængde varme man får ud af det.


eksempel på en brændestabel klar til brug da det er tale om ovntørret træ

Askebrænde

En anden meget populære form for brænde er ask. Askebrænde har ikke så høj en brændeværdi som f.eks. bøgebrænde, men derimod er prisen ofte rigtig lav. Og netop denne lave pris, er noget forbrugerne kan lide. Det har en bedre brændeværdi end f.eks. birk og gran, og en pris som ligger meget tæt på disse 2 billige træsorter. Derfor er Ask en af de mere eftertragtede brændesorter. Lige nu har vi her hos Kvalibrænde nogle rigtig gode tilbud på ovntørret askebrænde. Så besøg vores webshop og se de gode priser på askebrænde lige nu. Eller læs mere om vores Askebrænde

Brændeværdier

Brændeværdier er et tal for hvor meget varme man får ud af afbrænding af et materiale. Jo bedre brændeværdier, jo mere energi afgiver det ved afbrænding. Her er en lille tabel over brændeværdier for nogle af de mere brugte produkter til brændsel i de danske hjem.

 

Træart Kg træ (uden vand) pr. m3
AvnBøg 640
Bøg 580
Ask / Eg 570
Elm 565
Birk 540
Bjergfyr 490
Pil 460
Skovfyr 430
El 440
Gran / poppel 370

 

Som du kan se i tabellen her, så er der ret stor forskel på hvad man vælger at fyrer op med. Hvad det bedst kan betale sig, afhænger af prisen på den træsort man vælger at fyrer med.

Briketter / Træbriketter

Træbriketter er efterhånden blevet rigtig brugte her i Danmark. De er nemme at stable, og har en rigtig god brændeværdi sammenlignet med prisen. Faktisk så er brændværdien på briketter så stor at man får mere varme ud af en palle briketetter and en palle bøgebrænde. Se mere om briketter her på forsiden af vores hjemmeside – Billige Briketter

Den eneste ulempe ved briketterne, er at man syntes de sviner en smule for meget. For nogle kan dette være grund nok, til at man være de mere traditionelle træsorter i stedet. Men alt efter hvor man bestiller fra, så risikere man også at almindelige brændestykker sviner ret så meget.
Briketterne består som regel af savsmuld som presses hård sammen under opvarmning. På den måde frigives en masse harepiks fra træet som flyder ud og binder savsmuldet sammen, som en slags naturlig lim. Desværre ser vi nogle gange, hovedsageligt i udenlandske briketter, at de har tilføjet forskellige typer af lim for at binde savsmuldet endnu mere sammen. Men laves de korrekt, så er det slet ikke nødvendigt.
Dette er også med til at gøre briketterne meget miljøvenlige. Og faktisk endnu mere miljøvenlige end normalt træ, da de ofte fremstilles af savsmuld, som er et spildprodukt i møbel og træindustrien.
På den måde er du både med til at genbruge et affaldsprodukt, men du er også med til at varme din bolig op, på en Co2 neutral måde. Så vil man gerne være med til at gøre en forskel for miljøet, så bør man bestemt overveje træbriketter, som primære varmekilde.

Træpiller

Den sidste form for brændsel som vi kigger på her i dag, er træpiller. Træpillerne fremstilles lidt på samme måde som briketterne, og har ligeledes en meget høj brændværdi. De bruges ikke så meget i pejse og brændeovne som de andre produkter vi har set på. I stedet benyttes de i brændefyr, som f.eks. de populære Stokerfyr. Få here information om træpiller her på siden.
Ofte i forbindelse med et automatisk indførings system, således at man slipper for at skulle fylde nyt brænde på hele tiden. På den måde man kan f.eks. nøjes med at tanke op med piller, en gang eller 2 om ugen. Det gør træpiller til en meget attraktiv løsning for mange.
Især større boliger eller boligkomplekser benytter gerne træpiller netop på grund af at man ikke skal fylde fyret op flere gange om dagen. Det kan være billige end at fyre med gas eller olie, selvom det også er lidt mere besværligt.
Træpillerne fås som regel i 6 eller 8mm pille størrelse. De kan købes billigt hos online brændeforhandlere som f.eks. Kvalibrænde ApS.

vælg altid de bedste træbriketter i god kvalitet til optænding

Optænding

Mange er ikke helt klar over hvordan de skal tænde op i deres pejs eller brændeovn. Her er et par simple trin til hvordan du bedst muligt tænder op i brændeovnen.

  • Du skal altid sikre en god lufttilførsel, f.eks. ved at åbne godt op for både sekundær -og primærspjældet
  • I bunden af brændeovnen ligges 2 stykker brænde
  • Lig et par optændings briketter imellem de 2 brændestykker, og efterfølgende nogle optændingspinde på tværs af brændestykkerne
  • Sæt ild til dine optændingsbriketter, og smid et ekstra optændingspinder på toppen, og evt. en optændings briket på toppen.
  • Du skal altid sikre dig at der kommer rigeligt med luft til ilden (f.eks. ved jævnligt tømme din brændeovn for aske).
  • Ind til ilden får godt fat, kan det være en god ide lige at åbne brændeovnen en smule et par gange
  • Husk at fyld nyt brænde på, inden ilden brænder helt ud

Ved at følge disse få trin, sikre du at du får en bedre ild som både forurener mindre og giver en bedre varme. Desværre er der alt for mange som tænder forkert op, og får en ild som i et stykke tid risikere at forurene, da den ikke når at blive varm nok til at brænde alle de skadelige dioxiner væk. Dette gælder alle former for brænde.
Netop dioxiner er lidt af et problem med mange, især ældre brændeovne. Det er giftige partiker, som kommer fra klorforbindelser, der frigives i forbindelse med afbrænding af f.eks. træ. Ved en korrekt afbrænding, brændes de fleste af disse partikler væk, og er derfor ikke noget problem.
Men bliver ilden ikke varm nok, som f.eks. ved en dårlig afbrænding, så går de i forbindelse med vanddampe i træet og kommer ud igennem din skorsten. Derefter falder de ned med regnvandet og bliver optaget i dyr og planer, som vi ender med at spise. Derfor er det temmelig vigtigt at man tænder korrekt op i sin brændeovn eller pejs.
Det er også med til at sikre du får mest mulig varme ud af det træ du brænder af, og dermed mere valuta for pengene. Det er jo ofte økonomien som i sidste ende, er med til at vælge hvad vi skal varme vores hjem op med. Dog ikke i alle tilfælde, nogle vælger også at fyre med brænde, da det er Co2 neutralt og mere naturligt end olie, gas og kul.
Der er jo visse ting, der tyder på at vi faktisk burde bekymre os en hel del, over hvad det lige er for produkter vi varmer vores hjem op med.
Men for langt de fleste, handler det om hvordan vi varmer vores hjem op billigst (og gerne på en ansvarlig måde). Så om man vælger træbriketter, ovntørret bøgebrænde, lufttørret ask er lidt en smagssag, og hvilke tilbud man lige falder over.


en fin brændestabel til opbevaring af ovntørret brænde
 


Kvalibrænde er en dansk brændeforhandler fra Midtjylland, der sælger billig briketter og brænde. Vi producere selv alle vores briketter på egne pressere i Europa, med det formål at sikre en høj kvalitet til vores kunder.
Vi udfører jævn test af vores briketter hos teknisk forvaltning for netop at sikre at kvalitet lever op til danskernes, og vores egne, krav. Derfor mener vi også at vi har nogle af de bedste briketter i Danmark.

Nabolevering

Som en af de få brændeforhandlere i Danmark, tilbyder vi et nyt koncept kaldet nabolevering. Det går i grove træk ud på at du i stedet for blot at købe til dig selv, går sammen med et par naboer på vejen og ligger en fælles ordre. Hermed spare i både stort på fragt priserne, men opnår også ret gode mængde rabatter. Så for mange kan det være en rigtig god forretning, og samtidig sikre dig landets billigste brænde priser.